Štítky

úterý 1. března 2016

Rakousko - Seefeld 14. - 20.2. 2016

1. den - NE 14.2.

Ráno se v klidu zabalíme a odjíždíme do Družce vyzvednout babi Ivu, takže budeme s holkama tvořit dámskou osádku. Další členové rodiny  - děda Zdenda, Viki a Ičko a Jelka jedou ve druhéme autě.
Vyrážíme směr Rozvadov a cílem naší cesty je Seffeld v Rakousku. Cesta tentokrát neproběhla vůbec hladce - Neli se cestou počůrala, Emička dokonce zvracela a nakonec jsme za Mnichovem stáli asi 1,5 hod na dálnici na jednom místě - pár km před námi se stala slušná bouračka. Nicméně i přes všechny tyto problémy jsme dorazili v pořádku kolem 17 hod na místo.
Ubytování děda zajistil v Hochegg Interclubu. Měli jsme 2 apartmány hned v přízemí, a hlavně jsme bydleli kousek od lanovky.



Výhled z terasy na okolní hory - pouze v případě hezkého počasí.


Večer už jsme si jen vybalili, pokecali,, jen Viki šel již za tmy vyzkoušet místní běžkažské tratě, jimiž je Seefld proslulý.

2. den - PO 15.2.

Ráno na 9 vyrážíme na svah v sestavě já, Emička, babi, děda a Viki. Ičko nakonec zůstal domu kvůli vyoskému tlaku a my jdeme omrknout svahy.
Středisko Rosshutte



Optimální pro mě a Emičku byla šestisedačka D, kde jsme jezdily horní modrou část. Ješte jsme zkusili i druhý kopec - F, ale to nebylo úplně ono. Emička se postupně rozjezdila a i když počasí moc nepřálo tak si to pěkně užila. Horší bylo, když si měla jít odpočinout s babi a dědou na čokoládu - to byla scéna jak vyšitá, já jsem si s Vikim v klidu 2x sjela celou sjezdovku. Naštěstí se podobná scéna už další dny neopakovala a Emička přišla na to, že se dá v klidu lyžovat i s babi a dědou:-)
Vydrželi jsme lyžovat až do jedné hodiny.

Odpoledne jsem si šla s holkama jen tak zablbnout do okolí.


3. den - ÚT 16.2.

Ráno jsme na 9 vyrazili opět na lyže, tektokrát šel i Ičko. Bohužel počasí bylo úplně šílené a nahoře nebylo kvůli mlze vidět na krok.

Naštestí dole bylo vidět o něco lépe, přišly jsme tak s Emčou na úžasnou modrou, kterou jsme spolu jezdily - nikde nikdo a Emča se tady výrazně zlepšila.



Na 11 hodinu přišla Jelka s Nelinkou a já šla s Neli taky potrénovat do dětského centra. Neli byla nadšená a pak se všude chlubila, že taky lyžuje.


Navečer jsme se pak šli opět projít do městečka, tektokrát s babi.


4. den - ST 17.2.

Předpověď na dnešní den byl téměř totožná jako na včerejšek a tak jsme se rozhodli lyže pro dnešní den zrušit. Děda s Vikim odjeli na běžky a my vyrazili s Emičkou na brusle.
Společná fotka před symbolem Seefeldu - Seekirchl.


A tady už je Emča na bruslích - stála na tom poprvé v životě.

Bruslařský areál je těsně vedle Olympia Sport center, kde je i bazén.

Nejdřív jsme museli pomáhat, pak už jezdila s tučňákem a medvědem sama a nakonec už zvládala ťapat i bez nich a moc se jí to líbilo. My s babi jsme si užívali zateplené Bauer brusle a byly jsme rády za tohle dopolední zpestření.


Odpoledne jsme pak všichni vyrazili do již zmíněného bazénu. Zasloužený relax.

Emča s Neli pak řádily v dětských bazéncích.


Venkovní bazén byl úžasně teplý.
A takhle jsme mohli pozorovat místní bruslaře.

 5. den - ČT 18.2.
Dnes má být dle předpovědi nejkrásnější den. Babi, Viki a Ičko odjeli do střediska Axamer Lizum a my s Emičkou jsme šly lyžovat jen s dědou. S tím se loučíme - jde jezdit svou oblíbenou červenou a my přejíždíme na druhý kopec na naši modrou.

V pozadí naše sjezdovka.
Konečně počasí jak má být.


 Lyžování dnes byla opravdu paráda. A odpoledne jsme znovu vyrazili do města.


Náš cíl - brusle - Emča měla slíbeno za dobré lyžování. Tentokrát jsme po vzoru statních dětí nezapomněli vzít helmu.


Není nad to se pořádně soustředit:-)


Mezitím Nelinka jezdila na lopatě s babi a Vikim a moc si to užívala.



Kostelík v Seefeldu je opravdu krásný.


Cestou domů se Nelince zalíbil tento traktor.



6. den - PÁ 19.2.

Dnes opět lyže s malou změnou - hned ráno v 9 jsem šla s oběma holkama do dětského centra a věnovala se Nelince - Emička si tam jezdila jak chtěla.
Tady jsou moje malé lyžařky.




Na desátou si pro Nelinku přišla Jelka a my jsme se s Emičkou přidali k ostatním. Ti dnes objevili pro Emičku vhodnou jinou modrou a taky jsme měly aspoň změnu.
Emička už na svahu naprosto suverenní.


Odpoledne opět výlet do městečka a jinak relax.

7. den - SO 20.2.

Dnešej je náš poslední den. S holkama jsem šla opět ráno lyžovat. Tentokrát tam napíchali i slalom, takže si Emča užila. Neli už si v pohodě sama sjela malý svah a umí se bez problémů otočit a doťapat si na pás.




A pak opět hurá na svah, bohužel počasí se během dne výrazně zhoršilo a poslední jízdu jsme jeli opět v pěkné mlze.


Po obědě jsme vše pobalili, zašli si do města na kávičku a štrůdl a vyrazili domů. To vše za hustého sněžení. Takto se tedy loučíme s naší krásnou zimní dovolenou.
Domů jsme narozdíl od cesty sem dorazili bez problémů, holky většinu cesty prospaly.






Žádné komentáře:

Okomentovat